VOOR ELKE DUIK HET JUISTE GEWICHT

LEAD WEIGHTS

Al ruim 50 jaar lang leverancier van loodproducten en duikaccessoires. Duikwinkels in Europa vinden alles wat ze nodig hebben bij ons op één plek. Of het nu gaat om loodblokken, softlood, softloodgordels, loodgordels, reserveblokken, boeistoppen, gespen en loodstoppers.

Uw leverancier voor duiklood en accessoires voor de duiksport

Producten van hoogwaardige kwaliteit zijn zorgvuldig geselecteerd om duikers te voorzien van betrouwbare en duurzame uitrusting.

Over ons

Wij zijn Dennis van Krimpen en Threa Felix, sinds 1 januari 2023 zijn wij de firmanten van Van Krimpen VOF.

Dit is niet de start van Van Krimpen VOF, want die is al veel ouder.

1971

Op 1 februari 1971 heeft Gerrit van Krimpen (onze vader en schoonvader) zich ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel. De bedrijfsomschrijving was op dat moment – stansinrichting van loodartikelen, met als adres voor de werkplaats: Haarlem, Lange Poellaan 10.

Kvk inschrijving:

De eerste reclamefolder:

1977

In 1977 was de eerste verhuizing een feit. Er werd een woon- werkruimte gevonden midden in het centrum van Haarlem. Logistiek gezien was dit een enorme uitdaging. Door de extra werk- opslagruimte kon het bedrijf gestaag groeien.

1981

In 1981 werd de droom van Gerrit en Wil van Krimpen werkelijkheid, een verbouwde boerderij met genoeg land voor dieren en een grotere werkplaats voor het bedrijf. Deze verhuizing bracht wel weer een logistieke uitdaging met zich mee, want het droomhuis van Gerrit en Wil was 200km noordelijker gelegen in Jonkersvaart (Groningen). Tevens werd de eenmanszaak omgezet in een VOF.

1990

In dit jaar kwamen een aantal studenten van een studenten duikvereniging uit Groningen op bezoek. De studenten hadden een mal voor het maken van een duikblok, alleen hadden ze geen vloeibaar lood. Ze waren in de gouden gids op zoek naar een loodsmelterij, daar kwamen ze de firma Van Krimpen. Dit was het begin van een succesvolle nieuwe productgroep – DUIKLOOD.

1991

De laatste verhuizing van het bedrijf onder de vlag van mijn ouders was naar een grotere boerderij die mijn vader verbouwd heeft naar een grote werkplaats met genoeg opslagruimte voor alle loodproducten en verzegelingen.

1992 – 2022

In deze lange periode heeft mijn vader, samen met mijn moeder die de administratie deed, Firma Van Krimpen uitgebouwd. Diverse mooie loodproducten werden voor de duiksport ontwikkeld en gemaakt.

Denk hierbij aan:

Loodblokken met vinylcoating

Softlood met normale loodhagel

Later kwam daarbij softlood van vernikkeld loodhagel

Softloodgordels met een driepunts bevestiging -> op veler verzoek na jaren per 2024 weer in de verkoop.

Softloodgordel met “brettels” -> op veler verzoek gaan we deze weer maken. Verwachting eind 2024 verkoopklaar.

Boeistop van 6 of 10kg
In de begin jaren waren alle kleuren mogelijk, we hadden zwart, geel, rood, blauw en roze. In de afgelopen zijn de kleuren teruggebracht tot zwart en geel. Ook werden de duikbeurzen in Nederland (Duikvaker), Duitsland (Boot), Frankrijk (Salon de Paris), Spanje, Engeland en Polen veelvuldig met succes bezocht.

De eerste Duikvaker met Van Krimpen VOF

De beursstand op BOOT

2022

Schoondochter Threa stap in het bedrijf en de eenmanszaak wordt per 1 januari weer een VOF.

2022

Van Krimpen VOF bestaat 25 jaar.

2023

In februari 2023, na een lange tijd weer aanwezig op Duikvaker

2023

Helaas ook een zwart jaar in de geschiedenis van Van Krimpen. Oprichter en mede-eigenaar Gerrit Van Krimpen overleed dit jaar onverwacht op 25 maart.

2023

Schoondochter Threa gaat samen met zoon Dennis verder met Van Krimpen VOF.

2024

Per 1 januari heeft Van Krimpen VOF een nieuw onderkomen aan de Nijkamp 5 te Gieten. In dit onderkomen is genoeg ruimte voor productie, opslag en kantoor. Tevens krijgt de website van Leadweights.nl een upgrade en zal er op korte termijn ook een website worden gemaakt voor de verzegelingen tak. Ook zijn er nieuwe logo’s gemaakt.

Screenshot